Wednesday, January 20, 2010

20

This one's pretty self explanatory, I think:


(på rad/in a row)

Updated:  for interest's sake (as per request), here's the same shot without the vignette (forgive me if it's not exactly like the first one...I had to go back to the original and edit it again, and I couldn't remember all the steps I'd used...close enough for this purpose, though, I think) .  I'd be interested to know which you prefer, since vignettes are a newly discovered treat for me and I have a feeling I'll be over-using them quite a bit! :DHere's yet another view with a (slightly) different picture, for those that might prefer the focus to be drawn to the boat docks instead of to the trees...

If you're all not too sick of this image by now ;D  I'd love to hear what anyone thinks about these...which do you prefer?  Where do you think the focus should be in order to get the best interpretation of the theme "på rad/in a row"?  And what do you think about the sepia in this last one?...I wasn't so sure about it, but felt it needed to be warmed up, and also bring out some shadows in the snow.

16 comments:

staci said...

I think this is my favorite so far! I just love it, great shot.

Tezzie said...

Thanks, Staci!!

Charlotta said...

Läckert, på rad både på längden och på tvären. :) Gillar redigeringen som centrerar ljuset mitt i bilden. Det ökar djupet i bilden ytterligare.

Marie Höglund said...

Vilket fnt djup du fått till här. Kanon bild.

Anne-Lie said...

Skulle vara kul att se bilden tagen från samma plats när alla båtar är på plats;-)) Gillar när man fotar platser som man inte förknippar med årstiden!

Wannabe said...

mycket vacker bild och fin tolkning av temat. Jag vet inte om jag gillar vinjetteringen dock för jag tycker att jag tappar fokus på just ränderna. Ögat dras hellre mot trädraden längre fram. (ett försök till konstruktiv kritik ;-)) Det skulle vara intressant att se utan vinjettering, bara för att se hur jag skulle uppfatta det då...
:-)

BaraCissi said...

Jättefin bild, gillar den verkligen!

Nina said...

Åh wow! Den här bilden vart jag helt förälskad i!

sinneskatten said...

Djup i bilden gör att den är spännande, undrar vad det är sombildar dessa ränder.

annette said...

Underbar bild med Ett väldigt fint djup i bilden som gör bilden väldigt spännande för mej som betraktare.

Annette

Wannabe said...

hmmmm...... Jag msåte hem och titta på min egen dator, jobbskärmen är inte av bästa kvalité.....

Tack för att du la upp båda, det är jätteintressant att se hur man betraktar dem olika.
Återkommer :-)

Wannabe said...

Nu har jag funderat några timmar ;-) Jag tycker fortfarande att ögat dras till trädlinjen, så det var nog inte vinjetteringens "fel". Kanske är det för att båtlinjerna går mot mitten, och mitten är träden? Jag bara fortsätter spåna, du får säga till om jag är jobbig! ;-) Jag tror det är för att det är så mycket himmel, har jag nu kommit fram till... :-D

Wannabe said...

Hmm.. jag hade skivit ett långt inlägg men frågan är var jag skrev det.... inte är jag så förvirrad att jag råkade skriva i någon annans blogg? Min egen tillåmä?!

Jag skrev iaf ungefär:
Jag har funderat några timmar nu och kommit fram till att jag ändå dras mog träden, oavsett om det är vinjettering eller inte. Kanske är det för att det är mycket himmel, så att jag koncentrerar mig på det som är i mitten mest? Jag har suttit och hållit för en bit av himlen och märker att jag nog tittar med på båtplatserna när de är två tredjedelar av hela fotot. Men sen gillar jag å andra sidan när det är stora tomma ytor, så för mig är det kanske mest en fråga om vad man vill att betraktaren ska lägga märke till först.
Vad tror du?

Tezzie said...

Wannabe - FÖRLÅT att din kommentar "tappades bort"...testar hur det funkar att ha "comment moderation" och blir 'flaggad' på äldre inlägg då jag tycks missa när folk så omtänksamt har lagt in kommentarer! Tydligen är inte detta heller en bra lösning ;D

Angående bilden, så ville jag att blicken skulle dras till horisonten, så det skulle märkas att det var inte bara båtplatserna som var på rad...jag har en annan bild av samma plats där jag ville dra fokus till båtplatserna, och då fotade med mindre himmel. Kan lägga hit den också om du vill?? :D Tycker det är jättekul någon tar intresse och ger så bra kritik, för jag vill ju verkligen lära mig det här och det e dessutom kul att veta vad folk tycker om och vad de ser i mina foto!

Så, TACK för att du har tagit så mycket av din tid att titta hit och skriva så snällt :D

Wannabe said...

haha jag fattade ingenting först, för jag hade för mig att du inte brukade ha granskning tidigare så jag blev totalt förvirrad, men givetvis ska du ha det om du vill, nu när jag är uppmärksam på det så ska det inte vara några problem ;-) Jag har själv kryssat i så att jag får mail varje gång jag får en kommentar, då missar jag inte kommentarerna, om någon skulle skriva något under ett gammalt inlägg t.ex.

Åsså bilden ;-)
Jag gillar bäst när den är i blåton, det känns så vintrigt kallt, för även om jag inte själv gärna går ut i sånt väder så får gärna andra göra det ;-) Jag tycker att om man har mindre himmel så ser man både båtplatserna och trädraden bättre, däremot dras blicken också till spåren i snön längst fram i den sista bilden. Tycker jag. Men nu ska jag inte komma med fler "hjälpsamma" råd för jag känner att jag kommenterar sönder en jättevacker bild! ;-)
Det hade varit kul att höra vad andra tycker?

Tezzie said...

Wannabe - jag ser precis vad du menar...och nu när jag har jämfört med 'nya ögon' tycker jag du har absolut rätt! Wow...vilken eye opener! Ärligt talat, hade jag inte sett skillnaden om du inte hade sagt :D Men nu slutar jag tjata om denna bild...men å så kul jag fick lära mig nåt jag har kämpat med ett bra tag!!!